KANSLI

Trängträff Sollefteå 2023

/

Rapport från Trängträff Sollefteå 2023

Pelle Lennerman åkte från Stockholm, Uno Bergqwist, L-O Karlsson och Conny Wiström åkte från Linköping, Hans och Gunilla Björk åkte från Hjo och Lars-Gunnar och Irene Fransson åkte från Gamleby fredagen den 2 juni för att under eftermiddagen sammanstråla med goda vänner i Sollefteå. Väl uppe på Hotell Hallstaberget fanns det tillgång till en spa-anläggning och umgänge innan officiella samlingen som var kl. 1900 med välkomsthälsningar och välkomstdrink. Sedan bjöds till en välfylld buffé med lämplig dryck och ett antal kända snapsvisor från de olika regementsrepresentanterna.

Lördagen startade som brukligt med en god hotellfrukost för att sedan fortsätta med samling för en mycket intressant försvarsupplysning om framförallt framtiden i både orten Sollefteå och för trängtrupperna i Skövde. Denna leddes av generalen Frisk och redogörande för Trängtrupperna var C T2 Överste Lisa Skoglund och för framtida verksamheten i Sollefteå var C I21 Överste Jan Karlsson.

Efter lunch satt vi upp i en buss för en resa med guidning runt i Sollefteå med kaffe och bulle uppe på gamla T3.

Därefter lämnade vi Sollefteå för en god stund med en resa som slutade vid ett whiskey-destilleri. Där vidtog en guidning och visning av High Coast Whiskey. Ett mycket intressant och trevligt besök, dock utan någon form av intagande av några starka drycker. De kom senare.

Uppsittning i bussen igen! Resa till kajen i Öd, och ombordstigning på M/S Ådalen lll för en resa ut på Ångermanälven med mycket god mat i form av en buffé. Under resans gång en hel del information om omgivningarna och de imponerande broar som korsar älven.

Hela träffen med genomgångar, mat, umgänge, boende och transporter var mycket väl arrangerat så vi måste ju återigen passa på att tacka kamraterna från T3 för en jättehärlig helg. I samband med samlingen för försvarsinformationen passade kamraterna för T2 att välkomna oss till T2 nästa år vid exakt samma helg som då infaller under tiden 31/5 till 2/6.

Vid pennan

Conny Wiström